Réges-régen, amikor a világ még fiatal volt, és a földeken vándorló népek keresték igazi otthonukat, élt egy bölcs és erős király, Nimród, aki két fia, Hunor és Magor vezetésével nagy vadászatokat rendezett a széles, végtelen sztyeppéken. Egy napon, miközben a vadászat hevében jártak, egy csodálatos és fénylő szarvast pillantottak meg, amelynek szépsége és gyorsasága felülmúlta minden eddig látottat.

Hunor és Magor, elszántan és bátran, azonnal a nyomába eredtek, de a csodaszarvas oly ügyesen futott és olyan rejtélyesen tűnt el újra és újra, hogy a testvérek messze elszakadtak népüktől, és mélyen bejárták az ismeretlen földeket. Napokon és éjszakákon át követték a szarvast, míg végül egy gyönyörű, varázslatos tóhoz érkeztek, amelynek partján a szarvas nyomát vesztették.
A tónál, a víz csillogó felszínén, megpillantották Tündér Ilonát, a tündérek királynőjét, aki annyira gyönyörű volt, hogy Hunor és Magor szívét azonnal meghódította. A királynő és népe, a tündérek, békésen és boldogan éltek ezen a varázslatos helyen, távol a világ zajától és viszontagságaitól.
Hunor és Magor, megigézve Tündér Ilona szépségétől és a tó körüli föld bőségétől, elhatározták, hogy itt telepednek le. A testvérek és népük összebarátkoztak a tündérekkel, és idővel Hunor feleségül vette Tündér Ilonát, míg Magor egy másik tündérlánnyal kötött házasságot. Az ősi magyarok és a tündérek szövetsége erős volt, és ebből a kapcsolatból származik a magyar nép, akik a bátorság, a szabadság és a természettel való harmónia jegyében élnek tovább.
A Csodaszarvas, aki mindezt elrendezte, a legenda szerint nem más, mint a sors és a védelem isteni küldötte, aki a magyar népet az ígéret földjére vezette, ahol békében és jólétben élhettek. A tó, ahol Tündér Ilona és a tündérek éltek, és ahol a magyarok új otthonra találtak, a Kárpát-medence szívében helyezkedik el, amely azóta is a magyar nép otthona.
Így a Csodaszarvas mondája nem csak egy ősi eredettörténet, hanem egy örök emlékeztető arra, hogy a bátorság, az elszántság és a szívünk követése vezethet minket otthonunkhoz, valamint arra, hogy minden nép történetében van valami varázslatos és egyedi, amely összeköti őket a múlttal és az őseikkel.

Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...