• Colors: Purple Color

Bódai-Soós Judit - Sétálni visszük a hóembert

Egyszer, úgy jó ötven évvel ezelőtt, amikor még én magam is olyan apró voltam, hogy valójában nem is voltam, nos, akkor történt meg az a furcsa eset, hogy dédanyám vejének a menye, aki a sógorék komájának ángyikája, különben meg az öreg félszemű tiszteletes lányának a nászasszonya, szóval valami falumbéli asszonyság – a rokoni szálakat biztos összekevertem – két gyermekkel találkozott az utcán.

Bódai-Soós Judit - Pötyi, a hópehely

A hópelyhek családjában Pötyi volt a legkisebb. Volt olyan testvére, aki már novemberben lehullott a földre, de őt még mindig nem engedték el szülei. Azt mondták neki, hogy meg kell várnia a Karácsonyt.

Cseh-Dálnoky Zsófia - Lio, a fogfájós oroszlán

La Fontaine-a híres meseíró-számtalan, szívünkhöz szóló történetet írt az állatokról. Nehéz tollat ragadnom és az Ő nyomdokaiba lépnem, azonban kedves gyerekek fogadjátok szeretettel Lio, a fogfájós oroszlán történetét...

Cseh-Dálnoky Zsófia - Brumi úr, a fülfájós medve

Kedves gyerekek, bizonyára emlékeztek még Brumi úrra, aki a Tappancs, a kicsi nyúl futóversenye, című mesémben a mesebeli kerek erdő első futóversenyének egyik versenyzője volt:

Mester Györgyi - A Mikulás csizmája

Réges-régen történt, amit most elmesélek, amikor még igazi, komoly telek voltak, és fogcsikorgató hideggel, hatalmas hóeséssel köszöntött be ez az évszak.

Mester Györgyi - Hóbarátok

Közeledett a téli iskolai szünet, és Kata minden reggel azzal ugrott ki az ágyból, hogy azonnal az ablakhoz szaladt megnézni, esett-e hó az éjjel? Mert ha igen, akkor a szünetben lehet majd szánkózni, hógolyózni, és nem utolsósorban hóembert építeni.

Mester Györgyi: A beteljesült álom

A település szélén, gombaként nőttek ki a földből a házak. Mégis, az egyik új utca kezdetén, zöldfüves rét maradt szabadon, beépítetlenül.

Galambos Berni - Rozmaring

Céci nagy lendülettel csapta ki a kis ház ajtaját és rohant egyenesen az erdőbe. A füle mögött zöld ágacska virított. Hamarosan Csocsi és Bubu követte szuszogva, az ő fülük mögött is apró ágacska díszlett, kék virágokkal.

Konrád Viktória - Az elgurult kockasajt

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy asztalon egy doboz kockasajt. Saci néni vette az unokáinak, mert tudta, hogy a kis gézengúzok nagyon szeretik az efféle finomságot.

Galambos Berni - Az öreg

Az öreg, bozontos szakállú manó szuszogva pihent meg a kis ház előtti padon. Kopott, barna bőröndje rosszul záródott, és kilógott belőle egy fél papucs, néhány zacskó megbarnult növény, pár üveg.

Bódai-Soós Judit - A félős alma

– Nagymama! Sütsz nekem almás palacsintát? – rohant Panni a konyhában tüsténkedő nagyanyjához, amikor elunta odakint a hintázást.

Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás