2009 óta a szépirodalmi regényeim megtalálhatók a könyvesboltok polcain, úgy a gyermekek, mint a felnőttek számára.

Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Erdélyben is megjelent a Matyesz és Lilla című ifjúsági regényem, amely egyébként Magyarországon sok-sok iskolában kötelező olvasmány lett. 2016. április 13-án a Szigetszentmiklóson rendezett területi irodalmi versenyen újabb szellemi elismerésben részesültem, ahol díszvendégként voltam jelen, és személyesen tapasztalhattam, meg, hogy mennyire élvezetes számukra a könyvem. A területi versenyre a különböző korosztályok, különböző irodalmi műveket kaptak feldolgozandó feladatnak: 2. osztályban a Bogármese (Lázár Zsófia – Lázár Ervin); 3. osztályban a Keménykalap és krumpliorr (Csukás István); 4. osztályban a Matyesz és Lilla (Tölgyesi Lívia) című könyvek alapján alakítottak ki 10-10 színvonalas feladatokkal ellátott állomást a Bíró Lajos Általános Iskola pedagógusai.
Külön öröm számomra, hogy ifjúsági regényeim nyelvezetéről elismerően nyilatkoznak a gyermekek és felnőttek egyaránt: kiemelve, hogy a szép magyar beszéd érték, amely visszaköszön az írásaimon keresztül:
A Bükki bűbájosok kapcsán írta egy gyógypedagógus kolléganő: “Igazán élvezetes olvasmány volt még számomra is! Szívből ajánlom a kiskamaszoknak is! Az mindig külön öröm, hogy missziós feladatodnak tekinted a magyar nyelv ápolását!” A 86 éves (volt tanítónő) nagymamánk is 1 hét alatt elolvasta a meseregényt, és nagyon dicsérte a “nyelvezetét” is. Nagy öröm ez számomra, mert anno a Matyesz és Lilla ifjúsági regényemmel kapcsolatban is, a történetvezetés mellett, a “választékos beszédet” emelték ki a negyedikesek.


Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...