Orgoványi Anikó festőművész, költő, jobb agyféltekés rajztanítás szakértő, a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom alapító elnöke, a természeti nevelés című tantárgy kidolgozója.

Személyében a képzőművészet, az irodalom, a zene, az előadó-művészet csodás összhangban találkozik. Versei és gyerekversei rendszeresen jelennek meg különféle irodalmi kiadványokban, és internetes irodalmi oldalakon.
Elvei szerint a gyerekeket ki kell vinni az élő természethez, és barátságos érdeklődéssel megtanítani, figyeltetni velük az ott zajló folyamatokat, nem pedig szenvtelen kívülállóként, kívülről elemezni holt tetemeiket. Ily módon a megismerés, megértés és megszeretés elvezet a megőrzés, megmentés igényéhez.
A természeti nevelés keretében természetempátia révén érzékenyíti a gyerekeket, akik megtanulják ezáltal, hogy beleképzeljék magukat más létező helyébe. A feladatok közé tartozik például az, hogy mesélje el a történetét annak, hogy hogyan lett kavics a patak partján, vagy, ha gyermekláncfű lenne az árok szélén, mit érezne, ha jönne az útkaparó, illetve, ha patak lenne mit érezne, ha medrébe engednék a szennyvizet? A Zöld Szív egyesület immáron 1989 óta működik az ország különböző pontjain szerveződő zöldszíves csoportokban, és határainkon túl is, elsősorban Székelyföldön. Az egyesület megalapításáért és vezetéséért 2006-ban Orgoványi Anikó Példakép díjban részesült.
Festészeti munkásságáért Géniusz díjat kapott 2004-ben. Megfestette a Himnuszt, a Szózatot és a Székely Himnuszt is, vándorkiállításon mutatják be a képeit Kárpát-medence szerte.
Több verseskötete jelent már meg eddig. Legutóbb éppen egy gyerekeknek szóló Állati buli címmel.


Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...