Ady Endre, a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, a 20. század eleji modern magyar költészet meghatározó személyisége.

Aki voltam, bennem él.
Aki vagyok, mendegél.
Aki leszek, engedem.
Aki örök, szeretem.

Az Antovszki Band 2008-ban alakult. Céges rendezvények, esküvői partyk, utcabálak közkedvelt zenekara lett az elmúlt években.

Arany János, a magyar költészet egyik legnagyobb alakja, a 19. század második felének meghatározó írója.

Arany László, Arany János költő fiaként, saját jogon is jelentős alakja a magyar irodalomnak, bár művészeti pályája gyakran összefonódik édesapja hatalmas örökségével.

Budapesten született, fiatal korát Kisorosziban töltötte. Tanulmányait a Debreceni Református Gimnáziumban, majd a Szentendrei Ferences Gimnáziumban végezte.

Babits Mihály a 20. század eleji magyar irodalom egyik meghatározó alakja, a modern magyar költészet és próza kiemelkedő képviselője.

Benedek Elek, akit sokan a "magyar népmesék nagyapjaként" ismernek, a 19. és 20. század fordulójának kiemelkedő magyar írója, szerkesztője és pedagógusa volt, aki életét a magyar népmese gyűjtésének és népszerűsítésének szentelte.

A Bódai-Soós Judit felvett, írói nevem, „ősnevem”, melyet nagyapáim vezetéknevéből alkottam. Ebből a névből éppen úgy, mint valós gyökérből a fák, táplálkoznak írásaim.

Charles Dickens, a viktoriánus kor egyik legismertebb és legnagyobb hatású angol írója, akit művei révén -az irodalmi realizmus egyik mestereként tartanak számon.

Charles és Mary Lamb, a 19. századi angol irodalom jelentős alakjai, testvérpárként nem csupán saját korukban voltak befolyásoló személyiségek, hanem munkásságuk a mai napig inspirálja az olvasókat és az írókat egyaránt.

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...