• Colors: Green Color

Az apokalipszis, más néven világvége, az emberiség történelmének és kultúráinak központi témája, amelyet különféle vallások és mitológiák különböző módon értelmeznek. Ez a koncepció nem csupán egy esemény leírása, hanem mélyebb, spirituális, etikai és metafizikai jelentéseket is hordoz. A világvége gondolata többféle formát ölthet, attól függően, hogy melyik kulturális vagy vallási lencsén keresztül tekintünk rá.

Tavaszi Reggel, avagy a Húsvét születése

Prologus

Egy tavasz hajnalán, hol virág zsong és lomb susog,
Az idők folyamán egy történet születik, mely örök.
Húsvét reggelén, mikor fény szökik be a világba,
Egy új remény születik, mely megtöri a halál árnyékát.

A Hopi indiánok kultúrája és vallása egy mélyen spirituális hagyományokra épülő világnézet, amely az emberiség számára fontos üzeneteket hordoz, különösen a mai környezeti válságok és társadalmi feszültségek idején. Ennek a kultúrának a központjában állnak a Kachinák, az égből érkezett spirituális lények, akik tudást és bölcsességet közvetítenek az emberek számára.

Március 15. - Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc bemutatása. Március 15-e nem csak egy dátum a naptárban. Ez a nap a magyar nép bátorságát, elszántságát és vágyát szimbolizálja az igazságosságért, szabadságért. 1848-ban, ezen a napon, ifjú magyarok egy csoportja, vezetve Petőfi Sándor, Jókai Mór, és más jelentős személyiségek által, úgy döntöttek, hogy nem hajlandók tovább elfogadni az osztrák elnyomást és kiállnak azokért az értékekért, amelyekben hisznek.

Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...