• Colors: Purple Color

Bódai-Soós Judit - A szép Rapsóné útja

Sok száz évvel ezelőtt Udvarhelyszék földjén élt egy gyönyörű szép özvegyasszony, Rapsóné. Korán elhalt férje nagy vagyont hagyott az asszonyra, így aztán Rapsóné nem csak szép volt, hanem mérhetetlenül gazdag is.

Mester Györgyi - Kókusz barátra lel

A városka állatkertje kicsi volt, mint maga a város.
A célja ugyanakkor nagy volt. Mégpedig az, hogy a gyerekeknek segítséget nyújtson az állatvilág jobb megismeréséhez. A kifutókban elsősorban olyan élőlényeket mutattak be, amilyenekkel a városi fiatalok a hétköznapokban ritkán találkoznak: tehenet, lovat, birkát, kecskét, azután a baromfiudvar lakóit, kakast, tyúkot, gyöngytyúkot, libát és kacsát.

Arany László - Babszem Jankó

Hol volt, hol nem volt, volt a világon egy szegény ember meg egy szegény asszony. Nem volt nekik egy csepp gyermekök sem, pedig az asszony mindig azon sírt-rítt, mindig azon kérte az Istent, hogy áldja meg őt egy fiúgyermekkel.

Mester Györgyi - Mása és a medvehagyma

Sűrű erdő közepén, kék tavacska mellett, égbetörően magas hegy gyomrában, tágas barlangban éldegélt a medvecsalád: Pása, a folyton dörmögő medve papa, Dása, a mindenkihez barátságos medve mama, és huncut kicsi medvebocsuk, Másenka.

Cseh-Dálnoky Zsófia - Oli, a náthás kiselefánt

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas nagy szavanna, ahol rengeteg állat élt együtt örök barátságban, békességben és boldogságban Lio, az oroszlánkirály uralma alatt. Mindenki boldog volt, mert Lio jó királyuk volt.

Bódai-Soós Judit - Telekfalva és a tatárok

Székelyudvarhelytől délre, Telekfalva határában magasodik az Őrhegy. Ennek a hegynek beszédes a neve, mert valóban őrt állott hajdan, a tatárjárás idején. Messzire el lehetett látni az Őrhegy tetejéről; látni lehetett a Küküllő és a Homoród vidékét, így a helybeliek innen tudták figyelni a tatárok mozgását.

Galambos Berni - Gyöngyöm, virágom

Kassa városa nyugalmasan terült el a Hernád partján, a Kojsói-havasok lábánál. Ősrégi magyar város volt a múltban, ma már Szlovákia második legnagyobb települése. A hegyek bátorítóan és féltőn emelkedtek a város fölé. A vetítő kattant egyet, és a kis ház falára újabb képek vetültek ki. A Szent Erzsébet székesegyház felnyújtotta tornyait az ég felé.

Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...